Tündérkert Óvoda

Fenntartó: Kocsér Község Önkormányzata
Nyitva tartás: 6:30 – 16:30
e-mail: [email protected]
Tel.: 06-20/260-7392

Óvodánkról

A Tündérkert Óvoda Kocsér Község központjában helyezkedik el. Intézményünk a község Önkormányzata által fenntartott 3 csoportos Óvoda, a Kocséri Általános Művelődési Központ egyik tagintézménye. Nevelőtestületünk 10 fő, a 6 fő óvodapedagógus nevelőmunkáját 3 szakképzett dajka és 1 fő pedagógiai asszisztens segíti. Évek óta maximális a férőhely kihasználtságunk, gyakran meg is haladja a 100 %-ot.

Csoportszobáink jól felszereltek, játékeszközeink a gyermekek sokoldalú fejlesztését szolgálják. Tágas, fákkal árnyékolt udvarunk változatos mozgásra ad lehetőséget, ami jól szolgálja a gyermekek mozgásfejlődésének optimális alakulását.

Nevelőközösségünk jó szaktudású, gyermekközpontú, befogadó, innovatív. Derűs, családias, szeretetteljes légkör kialakítására törekszünk, ahol a gyermekek jól érzik magukat és szívesen jönnek óvodába. Elengedhetetlennek tartjuk a szülőkkel való jó kapcsolatot, az együttműködés fenntartását.

Az óvoda rövid története

Az óvoda 1953 szeptemberében a jelenlegi helyen, a Dósa-féle államosított épületben (kastély) kezdte meg működését egy csoporttal és egy óvónővel. A kastély épülete és a körülötte lévő park ideális hely volt a gyermekek számára. A gyermeklétszám növekedése miatt 1955-ben kettő, 1976-ban már három csoport működött az óvodában.

1970-től 15 éven keresztül bázisóvodaként elméleti és gyakorlati továbbképzések helye volt.

2012-től a Kocséri ÁMK intézményegységeként Tündérkert Óvoda néven működik. Az eltelt időszak folyamán több sikeres pályázatnak köszönhetően felújításokon esett át.

Dokumentumaink:

SZMSZ
Pedagógiai Program
2023/2024 Munkaterv

Csoportjaink:                                                                                        

Szeretettel várjuk intézményünkben:

                                                                                                                                               Vágó Zsuzsánna

                                                                                                                                                       igazgató