Tájékoztatás a 2023/2024-es tanév tavaszi szünetében igénybe vehető szünidei gyermekétkeztetés feltételeiről

Kocsér Község Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes ebédet biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, továbbá a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.

  • A tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon.
  • A bölcsődés és óvodás gyermekek a tavaszi szünetben nem vehetik igénybe az étkezést, mivel a bölcsőde és óvoda nem zár be.

A szünidei gyermekétkeztetés keretében a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja.

A 2023/2024. tanévben a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 08. (hétfő).

Az ingyenes szünidei étkezés a gyermek(ek) részére – a mellékelt nyomtatványon – az alábbi időszakban igényelhető:

A tavaszi szünetben a szünidei gyermekétkeztetést (iskola) az alábbi munkanapokon biztosítja az Önkormányzat: 2024.03.28.; 2024.04. 02 – 2024. 04 .05. munkanap.

Az ebédet az önkormányzat konyháján lehet átvenni naponta 11,00 – 12,30 óra között.

Felhívom szíves figyelmét, hogy amennyiben az ebédre bármely ok miatt nem tart igényt, azt legkésőbb a megelőző munkanapon 8.00 és 9.00 óra között be kell jelenteni.

Amennyiben a megrendelt ételt indokolatlanul egymást követő két munkanapon nem veszik át és azt az előző munkanapon nem mondták le, abban az esetben az étel rendelését a szünet hátralévő időszakára a következő naptól automatikusan töröljük.

Kocsér, 2024. február 26.

                                                                                                          dr. Bicskei Krisztina                                                                                                                       jegyző