Kocsér Község Önkormányzat belterületi utainak korszerűsítése

 Kocsér Község Önkormányzata 2017.01.23-án sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című, PM_ONKORMUT_2016 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium.A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.Az önkormányzat a 51,48 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Kossuth Lajos utcát kívánja felújítani.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:                     Kocsér Község Önkormányzata

Projekt címe:                                   Kocsér Község Önkormányzat belterületi utainak korszerűsítése

A szerződött támogatás összege:         51.482.399,- Ft

Támogatás mértéke (%-ban):             100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma:    2017.10.15.

A Támogatási Szerződés száma:          PM_ONKORMUT_2016/51

A projekt tartalmának bemutatása

A pozitív támogatói döntést 2017. június 28-án küldte ki a Magyar Államkincstár. 2017. augusztus 10-én a Támogatási Szerződés hatályba lépett mindkét fél aláírása után.

A projekt célja a Kossuth Lajos utca felújítása és korszerűsítése a településen, melynek megvalósulása nagy jelentőséggel bír a település életében. A Kossuth Lajos utcai útfelület többször javításra került, felülete hálós repedésű, padkái már a vízelvezetést nem biztosítják, és a felületi megsüllyedések miatt várható az útfelület leszakadása a padka felüli részeken. A település életét nagymértékben meghatározó vállalkozások működnek itt, köztük számos szolgáltató és kereskedelmi egység.

A kivitelezés során felületzárás történik aszfalt felhordással amely a hálós repedéseket és az útegyenetlenségek kijavítja. Útfejlesztés 754,66 méter hosszan érintve 6 m szélességben. A padkarendszer kiépítése és a vízelvezetés kialakítása a már kiépített burkolt csapadékvízelvezető rendszerbe való bevezetésével történik. Ezenkívül megvalósul útburkolati jelek felfestése, felezővonal, gyalogátkelőhely kialakítása, meglévő fekvőrendőrök visszabontása, új építése, továbbá facsemeték ültetése.