Gólyamentés Kocséron

A hétvégén több jelzést kaptunk, hogy egy zsákdarab került fel a kocséri fészekbe, amely folyamatos veszélyt jelent a fiókákra. Bíztuk benne, hogy esetleg maguk a gólyák vagy a szél kiveti a fészekből, de ez nem történt meg.
Így máj. 22-én hétfőn reggel Hriagyel Csaba polgármester úr megkeresésre a nagykőrösi tűzoltók Ézsiás László vezetésével megtisztították a fészket.
Közben az 5. fióka érdekében kapcsolatba léptünk Márton Vlad András állatvédő szakemberrel, aki a felvételek alapján azt javasolta, vegyük ki a fészekből a legkisebb fiókát is, és ő majd a madármentő központjában felneveli. András késlekedés nélkül el is indult Kocsérra az ország másik feléből, hiszen Téten épp egy háromfiókás fészekaljat mentettek reggel, mert ott áramütés miatt elpusztult az egyik szülő.
András 1 óra körül meg is érkezett Kocsérra – a 3 mentett fiókával az autójában – és magához vette a legkisebb kocséri fiókát is. Rögvest meg is etette a négy fiókát halacskákkal. Az étvággyal nem volt gond! A kocséri fióka a legnagyobb, a téti fészekből származó két nagyobb madár jó életesélyekkel bír, a legkisebb sorsa egyelőre kérdéses… De Andrásnál jobb kezekben nem lehetne!
Köszönjük mindenkinek a jelzéseket – nem válaszoltunk senkinek, viszont tettük amit lehetett.
Köszönjük a jótanácsokat is – bár állatvédelmi kérdésekben továbbra is Márton Vlad Andrásra és Nemzeti Park szakembereire hallgatunk.
https://www.facebook.com/BirdMania.Madarpark
Üdvözlettel: Gévai Imre tagintézmény-vezető