Befejeződött Kocsér Község Önkormányzat belterületi utainak korszerűsítése

Sajtóközlemény

Befejeződött Kocsér Község Önkormányzat belterületi utainak korszerűsítése

Kocsér Község Önkormányzata 2017.01.23-án sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című, PM_ONKORMUT_2016 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósult meg, támogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium volt.

A támogatás forrását a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból biztosították.

A projekt megvalósítása során az önkormányzat a 51,48 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Kossuth Lajos utcát újította fel.

 

A Támogatási Szerződés száma: PM_ONKORMUT_2016/51

A pozitív támogatói döntést 2017. június 28-án küldte ki a Magyar Államkincstár. 2017. augusztus 10-én a Támogatási Szerződés hatályba lépett mindkét fél aláírása után.

A fejlesztés célja a Kossuth Lajos utca felújítása és korszerűsítése volt a településen, melynek megvalósulása nagy jelentőséggel bír a település életében. A Kossuth Lajos utcai útfelülete korábban többször javításra került, felülete mégis hálós repedésű volt, padkái már a vízelvezetést nem biztosították, és a felületi megsüllyedések miatt várható volt az útfelület leszakadása a padka felüli részeken.

A kivitelezés során felületzárás történt aszfalt felhordással amely a hálós repedéseket és az útegyenetlenségek kijavította. Az út fejlesztése 754,66 méter hosszan érintve 6 m szélességben történt. A padkarendszer kiépítése és a vízelvezetés kialakítása a már kiépített burkolt csapadékvízelvezető rendszerbe való bevezetésével történt. Ezenkívül megvalósult az útburkolati jelek felfestése, felezővonal, gyalogátkelőhely kialakítása, a korábbi fekvőrendőrök visszabontása, újak építése, továbbá facsemeték ültetése.

A fejlesztés eredményeképp a településkép javítása és a közlekedésben résztvevők komfortérzetének növelése mellett a könnyebben karbantartható útfelületek által a közúti közlekedésben résztvevők számára a közlekedésbiztonsági kockázatok is csökkennek.

 

A kivitelezést az ÚTGÉP Szerviz Kft. végezte.

A beruházás sikeres műszaki átadása 2017.11.02-án valósult meg.