Kocsér Község Önkormányzat belterületi utainak korszerűsítése - sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Kocsér Község Önkormányzata 2017.01.23-án sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című, PM_ONKORMUT_2016 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 51,48 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Kossuth Lajos utcát kívánja felújítani.

 

A Támogatási Szerződés száma: PM_ONKORMUT_2016/51

A pozitív támogatói döntést 2017. június 28-án küldte ki a Magyar Államkincstár. 2017. augusztus 10-én a Támogatási Szerződés hatályba lépett mindkét fél aláírása után.

A fejlesztés célja a Kossuth Lajos utca felújítása és korszerűsítése a településen, melynek megvalósulása nagy jelentőséggel bír a település életében. A Kossuth Lajos utcai útfelület eddig többször javításra került, felülete mégis hálós repedésű, padkái már a vízelvezetést nem biztosítják, és a felületi megsüllyedések miatt várható az útfelület leszakadása a padka felüli részeken. A település életét nagymértékben meghatározó vállalkozások működnek itt, köztük számos szolgáltató és kereskedelmi egység.

A kivitelezés során felületzárás történik aszfalt felhordással amely a hálós repedéseket és az útegyenetlenségek kijavítja. Útfejlesztés 754,66 méter hosszan érintve 6 m szélességben. A padkarendszer kiépítése és a vízelvezetés kialakítása a már kiépített burkolt csapadékvízelvezető rendszerbe való bevezetésével történik. Ezenkívül megvalósul útburkolati jelek felfestése, felezővonal, gyalogátkelőhely kialakítása, meglévő fekvőrendőrök visszabontása, új építése, továbbá facsemeték ültetése.

A fejlesztés eredményeképp a településkép javítása és a közlekedésben résztvevők komfortérzetének növelése mellett a könnyebben karbantartható útfelületek által a közúti közlekedésben résztvevők számára a közlekedésbiztonsági kockázatok is csökkennek.

A kivitelezést az ÚTGÉP Szerviz Kft. végzi.

A támogatott tevékenység megkezdésénének dátuma: 2017.10.09.

A projekt fizikai befejezése várhatóan 2017.10.15.