BELTERÜLETI UTAK KORSZERŰSÍTÉSE KOCSÉRON

Kocsér Község Önkormányzata 2018.04.23-án sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című, PM_ONKORMUT_2018 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Pénzügyminisztérium, lebonyolítója a Magyar Államkincstár.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 75,40 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Kinizsi és a Hunyadi utcát kívánja felújítani. 

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:                           Kocsér Község Önkormányzata
Projekt címe:                                               Belterületi utak korszerűsítése Kocséron
A szerződött támogatás összege:              75 396 666,-Ft
Támogatás mértéke (%-ban):                   95%
A projekt tervezett befejezésének dátuma:  2020.07.31.
A Támogatási Szerződés száma:               PM_ONKORMUT_2018/33

A pozitív támogatói döntésről szóló értesítést 2018. november 27-én küldte meg a Magyar Államkincstár. A Támogatási Szerződés 2019.02.08-án lépett hatályba.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt célja a Kinizsi és a Hunyadi utca felújítása és korszerűsítése, melynek megvalósulása nagy jelentőséggel bír a településen, hiszen a község életét nagymértékben meghatározó vállalkozások működnek itt, köztük számos szolgáltató és kereskedelmi egység. 

Mindkét utca gyűjtőút, napi szinten jelentős forgalom bonyolódik rajtuk a Kossuth, illetve a Szabadság utcák irányába.

A két érintett utca útfelülete már többször javításra került, ennek ellenére felületük hálós repedésű, padkái a vízelvezetést már nem biztosítják, a felületi megsüllyedések miatt várható az útfelület leszakadása a padka felőli részeken. A kivitelezés során felületzárás történik aszfalt felhordással, amely a hálós repedéseket és az útegyenetlenségeket kijavítja. 

A projekt során összesen 1340 méter útfejlesztés, a kapcsolódó útburkolati jelek felfestése, fekvőrendőrök építése, továbbá facsemeték ültetése valósul meg, emellett kihelyezésre kerül 1-1 kerékpártároló is. 

További információ kérhető:

Varga Edit – sajtóreferens
[email protected]